Sebas Diniz heeft afgelopen seizoen zijn stempel gedrukt op de schaatswereld. De 22-jarige Nederlandse sprinter heeft met zijn opvallende prestaties de fans weten te verbazen. Als onderdeel van schaatsteam IKO maakt hij deel uit van de wereldtop. Geboren en getogen in Borne, Twente, heeft Diniz een opmerkelijke reis afgelegd. Naast het schaatsen studeert hij E-commerce bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Jeugd 

Toen hij tien jaar oud was begon de schaatscarrière voor de jonge Diniz. Zijn passie voor schaatsen werd al snel duidelijk toen hij vanuit de gemeente Borne meedeed bij Sprintteam Oost. Na vier jaar maakte Diniz de overstap naar TalentNED, hij kreeg hier de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in een speciaal traject. Deze opleiding heeft hem het opstapje gegeven naar de senioren. 

 

Afgelopen seizoen 

Het afgelopen seizoen heeft voor Diniz veel losgemaakt. Als lid van team IKO maakte hij zich klaar voor de eerste grote wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau. Met zijn deelname aan het World Cup kwalificatietoernooi in het bijzonder. Hij wist zich namelijk in één keer te plaatsen voor de World Cups, een prestatie van buitengewone klasse voor de jonge atleet. Dit was een cruciale stap in zijn carrière.  

Sport en studie 

Naast zijn schaatscarrière studeert Diniz E-commerce, hij doet dit aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Met toestemming en overleg vanuit school heeft hij afspraken gemaakt over de combinatie tussen de twee belangrijke factoren in zijn leven. Hierdoor kan hij het goed combineren. Hij mag in zijn eigen tempo de studie volgen, zonder strikte deadlines. “Als schaatsen het niet meer is, moet ik wel nog een inkomen hebben.”  

Toekomst 

De toekomst schittert voor Sebas Diniz: met nog vele jaren te gaan in de schaatswereld ligt de wereld aan zijn voeten. Opmerkelijk talent, gemotiveerd en een goede combinatie van studie en sport kan hem ver brengen. Na een succesvol jaar, brengt dit moed voor hem. “Volgend jaar wil ik nog een stap erbovenop zetten,” zegt hij. Diniz is klaar om zijn potentie volledig te benutten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *