Over ons

Mediapartners vinden elkaar in het Zwols Mediahuis

RTV Oost, hogeschool Windesheim en Landstede MBO gaan hun krachten bundelen en samenwerken om de lokale journalistiek in Zwolle te versterken en ontwikkelen. Jonge journalisten in de dop gaan op innovatieve wijze aan de slag met het nieuws en de verhalen die de stad Zwolle en de regio te bieden hebben. Zij doen dat onder de noemer Zwols Mediahuis.

Samenwerking

Binnen het Zwols Mediahuis gaan studenten van zowel de opleiding Mediaredactiemedewerker van Landstede als studenten Journalistiek van hogeschool Windesheim gezamenlijk op zoek naar nieuwe vertelvormen, technieken en platforms binnen de journalistiek. Daarbij worden zij vooral uitgedaagd te zoeken naar interactie met het Zwolse publiek van RTV Oost.

Talentontwikkeling

Daarnaast willen alle partijen een bijdrage leveren aan talentontwikkeling in de regio. Enerzijds door ze een inspirerende leeromgeving te bieden en tegelijkertijd te zorgen voor een kruisbestuiving tussen mbo- en hbo-studenten. Op die manier krijgen talenten de kans om ervaring op te doen in een contextrijke leeromgeving.

Op deze plek verschijnen binnenkort artikelen, audio-reportages en video-verslagen van de Zwolse studenten.