Enthousiaste jonge kinderen, vragend om een foto aan hun favoriete E-sportsheld en hun grote voorbeeld op het gebied van EAFC 24 zien schitteren op de schermen. Het gebeurde allemaal tijdens de finale van de Edivisie. Giovanni Bakhuijsen, de e-sporter van PEC Zwolle, keek zijn ogen uit: ‘Toen ik aankwam zag ik al tientallen mensen wachten in de rij om naar binnen te gaan. Eenmaal in de zaal, kreeg ik alleen nog maar meer adrenaline om voor zoveel mensen mijn skills te laten zien’.         

Eventjes een korte uitleg van wat e-sporten nu eigenlijk is: alle eredivisieteams vaardigen professionele gamers af die wedstrijden voetballen in een complete, online competitie in het spel EAFC24 (voorheen bekend als FIFA). Gamen dus. Maar niet in een zolderkamertje op je luie stoel maar in een dampende hal vol luide muziek, en bekende Nederlanders.  

Voor Giovanni is dit zijn tweede finale van de Edivisie. De E-sporter van PEC Zwolle begon zijn carrière bij Vitesse Arnhem en kwam uiteindelijk via Team Gullit en Excelsior Rotterdam terecht bij het team van PEC Zwolle. Hij kijkt dan ook met een goed gevoel terug op dit avontuur op weg naar de finale: ‘Een rollercoaster vol emoties. Het begin was voor ons heel stroef, maar we hebben het uiteindelijk omgedraaid en ons best gedaan in de finales’. Giovanni strandde in de halve finale met zijn team, maar is trots op het resultaat: ‘Ik ben trots op mijn team, die ik wil bedanken voor de inzet die ze bleven geven om een zo een goed resultaat neer te zetten’.  

E-sports zijn razend populair onder vooral jongeren en kinderen. Duizenden komen vanuit heel het land af op dit groeiende jaarlijkse evenement. Sebas de Jong en Paskie Rokus, ook bekend van EAFC 24 op Youtube, presenteerden dit jaar de finales. Qucee was ook aanwezig als medepresentator voor vermaak in het publiek.

Bekijk hieronder de reportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *