Bron: Christian Braam

Zwolle | 60 simulatoren, verdeeld over drie grids. Racesquare in Zwolle is hét opkomende bedrijf als het gaat om het virtuele racen. Met de opkomst van nieuwe virtuele technologieën en het Nederlandse succes van Max Verstappen in de Formule-1, bied Racesquare de ultieme F1-experience.  

“Racesquare gaat verder dan alleen het virtueel racen, het is een plek waar raceliefhebbers samenkomen en de passie voor de sport delen.

Wat is Racesquare?

Racesquare is een bedrijf die een unieke F1-ervaring aanbiedt. Dit gaat door middel van simulatoren die realistisch zijn afgesteld. Klanten wordt aangeboden om te kunnen kiezen tussen een sessie van een halfuur of een uur. In deze sessie zit één vrije training, een kwalificatie en een race.  

Er kan gereden worden op drie verschillende niveaus, van makkelijk tot moeilijk, en op alle circuits waar de Formule-1 ook rijdt. Zowel beginners als ervaren racers kunnen hier dus optimaal genieten.  

De geschiedenis 

Het is allemaal begonnen in Utrecht, vlak voor de uitbraak van de coronapandemie. De vorige eigenaar raakte geïnspireerd door de nieuwe mogelijkheden van de technologie hedendaags. Met deze motivatie richtte hij de eerste vestiging van Racesquare op in Utrecht. 

Dat was een groots succes en vliegensvlug breidde dit bedrijf zich uit naar meerdere panden. Tegenwoordig zijn er zeven panden door heel Nederland. Niek Kwarten, bedrijfsleider van Racesquare, ziet potentie.  

“We willen in de toekomst misschien internationaal.” 

– Niek Kwarten

De F1-experience 

Het racemateriaal dat bij Racesquare staat zijn high-end F1 simulatoren. Deze simulatoren bieden de meest realistische race ervaring die er bestaat binnen de virtuele wereld.  

Je kan in de cockpit stappen van je favoriete coureur in de simulator, geleverd door Build4Performance, en je laten onderdompelen in de wereld van de Formule 1. Hevige stuurrespons, levensechte beelden en de échte Formule 1 circuits. Bij Racesquare hebben ze daarom alle focus gelegd op de F1-experience, met groots succes. 

Bron: Christian Braam

Merchandise 

Naast alle simulatoren is er ook merchandise te koop van alle topteams van de Formule 1: shirtjes van Verstappen, Leclerc en Ricciardo. Ze zijn er allemaal. En er komt nóg meer van de Nederlander Max Verstappen. Racesquare wordt vanaf halverwege 2024 een officieel geregistreerd verkooppunt van de officiële Max Verstappen merchandise.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *