Het concept van running therapie wint snel aan populariteit. Deze benadering omvat het samen met anderen op rustige snelheid lange afstanden lopen. Het wordt met name gebruikt bij mentale problemen zoals stress, burn-out en slapeloosheid. “Je verbetert echt je psychische conditie,” aldus een deelnemer. 

Running therapie wordt vooral aanbevolen voor mensen die kampen met mentale klachten zoals stress, slapeloosheid of een burn-out. Volgens running coach Monique Schipperijn draagt het rennen bij aan het welzijn: “Met je voeten op de grond, joggen in de frisse buitenlucht, dat is goed voor je.” 

Bij running therapie wordt de nadruk gelegd op het behalen van lange afstanden op een rustig tempo, in plaats van het streven naar snelheid zoals bij ‘normaal’ hardlopen. Tijdens de sessie voorziet de running coach de deelnemers van aanmoedigend en motiverend commentaar. De sessies kunnen zowel één op één als in kleine groepjes plaatsvinden, afhankelijk van de voorkeur van de cliënt. 

Maar waarom is juist deze combinatie effectief? Bij running therapie komt men tot rust in de natuur. “Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur leidt tot een verbeterd gevoel van welzijn, meer zelfvertrouwen en innerlijke rust,” aldus Monique, werkzaam bij Running therapie Nederland. 

“Psychologen nemen tegenwoordig steeds vaker hun cliënten mee naar buiten, voor een wandeling of om simpelweg frisse lucht te krijgen, vooral sinds de coronapandemie. Dit vormt vaak de eerste stap richting running therapie.” Psychologen adviseren steeds vaker running therapie als behandeling. 

Ook in Zwolle zijn er tal van coaches en prachtige natuurlijke omgevingen waar hardlopen en therapie gecombineerd kunnen worden. 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *