Bron: Christian Braam

Christian Braam en Isa Ammi

Zwolle | De geur van brandstof en ruwe motorgeluiden. Dat is waar het om draait bij Heideveld Classics. Deze dealer en monteur, gevestigd op een industrieterrein in Zwolle, koopt en verkoopt Amerikaanse oldtimers. Volgens het CBS, stijgt de populariteit van deze antieke voertuigen. Harry Heideveld houdt zich hier ook mee bezig.

Stijging oldtimers

Volgens de cijfers van het CBS is het aantal oldtimers op de weg met ruim een kwart gestegen ten opzichte van vijf jaar terug. Begin 2024 waren er 47 duizend oldtimers meer geregistreerd dan in 2019. Hiervan was bijna de helft van de oldtimers 40 tot 50 jaar oud.

Volgens Heideveld valt er in Zwolle nog niet veel te merken van het stijgende aantal oldtimers op de weg. “Je merkt het pas op lange termijn, dus voor ons moet die stijging nog blijken.” Daarentegen heeft Heideveld vertrouwen dat ook in Zwolle deze stijging zich zal voortzetten.  

”Een oldtimer is een betere investering dan een huis”

Harry Heideveld

Achtergrond

In 1999 begon Harry Heideveld met het kopen en verkopen van Amerikaanse Ford mustangs. Daarvanuit is zijn passie voor oldtimers gegroeid. Tegenwoordig staat zijn antieke garage vol met oldtimers van de jaren 40 tot en met 80. Heideveld Classics is gevestigd in het zuiden van Zwolle waar de hij de auto’s zowel monteert als verkoopt. En dat alles met zijn opgebouwde ervaring.

“Vanaf mijn 15de zit ik al in het auto vak, dat is dus mijn hele leven. Ik ben dan misschien wel geen topverkoper maar ik heb wel een goed verstand van auto’s.’’

Ford Edsel

Tegenwoordig zijn er op de wereld slechts nog 100 exemplaren van de Amerikaanse oldtimer Ford Edsel. Heideveld Classics heeft nog een exemplaar staan. De lichtblauwe kleur en de opvallende grill kenmerken deze auto. De Edsel is een mislukking van Ford die niet door de markt kwam. In 1960 is de productie van de oldtimer opgeheven. Harry heeft dit type van de eerste eigenaar overgenomen, waar hij erg trots op is.

‘’Je moet wat met je hart doen, met je passie en je boterham ermee kunnen verdienen.”

Bron: Christian Braam

Kunstje

Het kopen en verkopen vergt veel van de prestaties van een autodealer. Harry is niet alleen autodealer, maar daarnaast ook automonteur. Hij sleutelt zelf aan de auto’s, repareert die van klanten en hij zet ze zelfs in elkaar.

‘’Of je nou vrachtwagen chauffeur bent, in het ziekenhuis werkt of in de bouw. Alles is een kunstje, en dat is dit ook.’’ Harry krijgt de auto’s aangeleverd in bouwpakketten. Zodoende zet hij ze in elkaar en verkoopt hij ze aan klanten. ‘’Het is eigenlijk een driedimensionale puzzel.’’

Bron: Zwols Mediahuis (Christian Braam en Isa Ammi)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *