“Spoorzone is een plek in de stad waar nu weinig mensen komen. Het doel met het museum van de straat is om Spoorzone spannender en de moeite waard te maken om het te bezoeken het tweede stadshart van Zwolle te maken” verteld Adriaan Lok.

De Spoorzone ziet er nu nog wat verlaten uit maar door Street Art willen ze deze plek interessanter en aantrekkelijker maken voor de Zwollenaren. Het museum ontstaat in de openbare ruimte van de spoorzone. Hier is ruimte voor verschillende kunstwerken zoals: Graffiti, Beelden, Stickers, Stencil en nog veel meer! Niet bij alle kunstwerken staan de namen van de kunstenaars verwezen. Het rauwe randje van de Street art blijft dus wel. Met dit project willen ze ruimte bieden aan de kunstenaars uit de stad.

Hoe kan het dat er nog geen collectie is? Het is de bedoeling dat mensen die bij de inspiratiesessie waren kunst gaan maken. 70% van de mensen hebben aangegeven dat zij hieraan mee willen werken. De kunstenaars kunnen eventueel anoniem deelnemen en worden betaald.

“Zij kunnen gebruik maken van elke muur, elk hoekje van de straten van Spoorzone Zwolle” vertelt Adriaan Lok.

Street Art Frankey(links) en Peter Erst Coolen(Rechts) tijdens de eerste bijeenkomst van het Museum van de Straat.

Tijdens de inspiratiesessie vertellen Peter Ernst Coolen en kunstenaar Street Art Franky over de diversiteit en creativiteit van straatkunstenaars en dat een glimlach uitganspunt is voor hun kunst. “Kunst hoeft niet duur te zijn”, zegt Frankey. Coolen vult hem mooi aan met “ik vind het een mooi initiatief, omdat mensen om deze manier hun kunst kunnen laten zien aan andere mensen op een legale manier.”

Mensen die benieuwd zijn naar het museum van de straat moeten nog even geduld hebben. Eind 2024 zal het museum als kunstroute door de Spoorzone geopend worden.

“Ik hoop dat mensen na vanavond anders gaan kijken naar de openbare ruimte in de stad”, zegt Adriaan.

Door Melle Loef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *