‘’Ik vind het zo leuk dat je met maar drie akkoorden iets kan maken en dit dan helemaal samenkomt.’’ Als het aan de 26-jarige Emma Doldersum (Emma Dina) ligt hoeft een liedje niet moeilijk gecomponeerd te zijn, om mooi te klinken. Ze is derdejaars student aan de opleiding Docent Muziek op Artez Zwolle en hard op weg met haar carrière. Met al drie gepubliceerde nummers en nog vele onderweg hoopt ze haar publiek een hart onder de riem te kunnen steken.

Emma is druk bezig met haar opleiding en geeft daarnaast zangles en dirigeert een koor. ‘’Ik vind het heel leuk om mensen die dezelfde passie hebben als ik dingen te leren’’, zegt ze. Toch blijkt al snel waar haar passie echt ligt. ‘’Ik doe nu wel de opleiding tot docent, maar ik moet eerlijk zeggen dat als ik de kans zou hebben om geen docent te worden, maar uitvoerig muzikant ik dat dan liever zou willen.’’ Het zou Emma mooi lijken om van haar passie haar beroep te kunnen maken. Beroemd worden is alleen niet haar voornaamste doel. ‘’Ik zou niet perse heel beroemd willen worden, want ik wil ook nog een keer iets doms kunnen doen zonder dat de hele wereld dat weet.’’

Voordat Emma haar eigen nummers schreef speelde ze in een coverband. Ze voelde op een gegeven moment de behoefte om haar eigen muziek te maken. ‘’De muziek die ik wilde schrijven sloot niet aan op de muziek die wij met onze band speelden. De band gaat niet echt voor wat ik doe dus toen dacht ik dan ga ik het zelf doen.’’ Nu schrijft ze regelmatig haar eigen nummers. ‘’Mijn liedjes zijn voor mij een dagboek. Ik schrijf alles van me af en als ik me kut voel ga ik een liedje schrijven.’’ Het is voor haar een uitlaatklep.

Momenteel zijn drie van Emma haar nummers uitgebracht op Spotify en zijn er nog meerdere in de maak. Eén van deze nummers heet ‘Always be Enough’. Het is het eerste nummer dat ze heeft uitgebracht. ‘’Ik heb het liedje voor mijn beste vriend geschreven. Hij is transgender en liep er constant tegenaan wat anderen van hem zouden vinden.’’ Emma vond dit onnodig en besloot er een nummer over te schrijven, waarin ze aan hem vertelt dat hij mooi is zoals hij is en hij niets moet aantrekken van de mensen om hem heen. ‘’Het nummer betreft de boodschap wat je ook doet het is goed genoeg en iemand zal weleens wat van je vinden, maar dat maakt niet uit want jij bent jij.’’

Nu nog steeds speelt Emma in dezelfde band als waar het allemaal begon, namelijk de ‘Twenty Five Coverband’. Met deze band speelt ze voornamelijk covers op bruiloften en tentfeesten. Het is hele andere muziek dan die ze als solist schrijft. ‘’Dat maakt het ook wel heel leuk, zegt Emma. ‘’Wij maken met de band echt hele andere muziek. Dat is veel meer rock en feestmuziek’’. Ze vindt spelen in een band leuk omdat je alles gelijk terugkrijgt van het publiek, daarnaast zijn haar bandgenoten ook haar beste vrienden. ‘’Ik krijg er zoveel energie van. Vaak staan we echt te springen op het podium.’’

Als je Emma vraagt wat ze het leukst vindt weet ze niet wat ze moet kiezen. ‘’Ik vind zowel in een band als solo optreden echt fantastisch. Met de band ben ik achteraf helemaal euforisch en vol energie en met mijn eigen muziek vind ik het gewoon heel leuk om te zien als het andere mensen raakt.’’ Een ding weet ze zeker uiteindelijk hoopt ze mensen te kunnen inspireren met haar muziek. ‘’Als ik mij rot voel ga ik muziek luisteren en het zou me heel mooi lijken als anderen dat bij mijn liedjes gaat hebben.’’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *