ZWOLLE- ‘’Vroeger toen ik een mbo-opleiding moest kiezen, ging ik onder andere bij Deltion kijken. Daar stond ik in een ruimte vol naaimachines en zei ik tegen mijn vader dat ik daar nooit achter wilde zitten,’’ vertelt Lisa van Gelder (23) lachend. Nu is Lisa namelijk de eigenaar van haar eigen fashionmerk Studio Lynn. Bij haar thuis heeft zij een eigen atelier waar ze drie dagen in de week werkt aan haar kledingmerk.

Lisa wilde eerst geen kleding maken en vond het maar saai om achter een naaimachine te zitten. Bij haar opleiding grafisch vormgeven op het Cibap kreeg Lisa een totaal ander beeld over het maken van kleding. ‘’Ik merkte op mijn opleiding dat ik de afwisseling om te naaien en dan weer iets af te spelden leuk vond. Tijdens het stage lopen bij een online kledingwinkel kwam ik erachter dat het maken van kleding mij lag.’’ Na de opleiding op het Cibap koos Lisa voor een vervolgopleiding in de kledingwereld. ‘’Veel mensen waren heel verbaasd dat ik toch voor de kledingwereld koos,’’ vertelt ze. Bij die vervolgopleiding kreeg de kledingontwerpster al snel de mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten. ‘’Toen wilde ik dat eigenlijk meteen doen en zo is Studio Lynn ontstaan.’’

”De kleding die ik maak is altijd heel casual, want zelf houd ik meer van natuurtinten dan van felle kleuren”

– Lisa van Gelder

‘’Het bedrijf begon bij mijn moeder in de salon, want daar kon ik mijn kleding verkopen en kreeg ik een aparte kamer die ik gebruikte als atelier. Ik begon met een kleine webshop en die is eigenlijk steeds meer gegroeid,’’ legt Lisa uit. Sinds vorig jaar september ligt de kleding van Studio Lynn in verschillende kledingzaken in Zwolle. Daarnaast krijgt Lisa soms opdrachten om kleding te maken voor bepaalde fotoshoots of evenementen. ‘’Ik heb een keer een hele mooie jurk gemaakt voor een fotograaf die foto’s maakte van zwangere vrouwen. Mijn mooiste kledingstuk dat ik tot nu toe heb gemaakt, is een blazer in gebroken wit met uitlopende mouwtjes.’’ Het is een blazer die je niet zo vaak op straat zal tegenkomen, maar daar wil Lisa juist voor gaan. ‘’De kleding die ik maak is altijd heel casual, want zelf houd ik meer van natuurtinten dan van felle kleuren. Maar ik wil ook niet iets maken dat je in elke H&M kan vinden. Dus mijn stijl zal ik omschrijven als minimalistisch en chic, maar wel alledaags.’’ De kledingontwerpster maakt ook niet veel stuks van haar kleding. ‘’Ik houd het echt maar bij een paar stuks per item, want dan houd ik mijn kleding bijzonder.’’

Als Lisa aan de toekomst denkt, hoopt ze natuurlijk nog verder te groeien met haar bedrijf. ‘’Ik hoop op een ateliertje buiten mijn huis en dat ik geen baantje ernaast moet hebben. Ik stel me voor dat ik opdrachten krijg van mensen voor het maken van kleding en dat ik dan in mijn eigen ateliertje die kleding kan maken.’’

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *