ZWOLLE- Tatoeages zijn een steeds grotere trend aan het worden. Het wordt op werk sneller geaccepteerd en er hangt geen taboe meer omheen. Op een zonnige dag vertelden vader Patrick en dochter Nova waarom zij tatoeages hebben genomen.

“Mijn eerste tattoo waren twee dolfijnen die ik zelf had getekend. Op dat moment zat ik nog in mijn surftijd en vond ik dat erg leuk. Nu zijn de dolfijnen nog amper te herkennen”, vertelt Patrick terwijl hij koffie pakt. Nova zit al aan de tafel en lacht. “Toen ik achttien was zette ik mijn eerste tatoeage. Het was een hartje en mijn vader ging mee naar de tattooshop”, vertelt Nova.

Op dit moment heeft Nova vijf tatoeages en Patrick ergens tussen de 35 en 40. Patrick nam na zijn eerste tatoeage voor een lange tijd geen tattoos. “Pas in de afgelopen zes jaar ben ik begonnen om meerdere tattoos te nemen. Nu heb ik een goede baan en weet ik goed wat ik wil zetten”, zegt Patrick als hij komt zitten.

Beeld: Nova

Nova heeft meerdere minimalistische tatoeages en had een tattoo gezet zonder dat haar ouders het wisten. “Ik was op een feestje en iemand had een tatoeage-apparaat. Met mijn vrienden heb ik toen een smiley gezet op mijn enkel. De volgende dag kwam mijn zusje naar beneden en vroeg aan mijn ouders of zij al wisten van mijn nieuwe tattoo. Gelukkig waren ze niet boos”, vertelt Nova. In de aankomende jaren wil Nova nog een tatoeage op haar rug tussen haar schouderbladen. “Ik denk aan een draak of slang want dat vind ik erg mooi. Het zal dan wel van de stijl afwijken die ik nu heb, maar dat vind ik voor die niet erg. Één ding is wel zeker ik wil geen kleur zoals mijn vader. Bij hem staat het vet maar niet bij mij.”

De tatoeages van Patrick zijn in de ‘old school’ stijl gezet; dikkere lijnen en kleur. De tattoos zijn afkomstig uit de matrozentijd. “Als je een schildpad hebt zoals deze (hij wijst naar een groene schildpad op zijn onderarm), betekent het dat je over de evenaar bent geweest en de zwaluw op mijn hand staat voor dat ik over de Atlantische oceaan ben geweest”, vertelt Patrick terwijl hij zijn tattoos aanwijst. Voor zijn vorige baan reisde Patrick veel en op deze manier wil hij dat laten zien.

Beeld: Patrick

Tatoeages worden tegenwoordig meer geaccepteerd, maar Patrick en Nova denken wel na voordat zij een tattoo zetten. “Vooral een grote zichtbare tatoeage zou ik niet zomaar zetten omdat ik nog een heel leven voor mij heb. Maar na de tattoo op mijn rug ben ik ook wel even klaar met het zetten”, vertelt Nova terwijl zij haar vader aankijkt. Patrick lacht en vertelt dat hij Nova ook niet zou stimuleren om nu al haar hele lichaam onder te laten tatoeëren, maar zegt dan ook met een lach “Ik kan haar ook moeilijk tegenhouden”.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *