Rik: “Iedereen wil uniek zijn” 

Rik (21) is een liefhebber van vintage kleding. “80% van mijn kledingkast bestaat uit ‘gethrifte’ items, dus van de kringloop, tweedehands winkels, overgekocht van vrienden en online winkels die tweedehandskleding doorverkopen, zoals Vinted.” 

Rik zijn stijl is ontstaan nadat hij begon met skaten. “Skaten heeft me laten realiseren dat er zoveel te zeggen valt met je stijl. Het maakt de helft van wie je bent, de kleding die je aanhebt zegt heel veel over je.” 

Rik beschrijf zijn stijl als een mengvorm van vintage, streetwear en designer. “Zelf draag ik alleen niet zoveel designermerken”, zegt Rik lachend. “Daar heb ik niet genoeg geld voor. Wel heb ik Raf Simons aan, dat zijn designer schoenen, maar die heb ik tweedehands gekocht op Vinted.” Verder draagt Rik een wijde broek die zo uit de jaren 90 komt, een oud T-shirt van de vader van zijn vriendin en een pet die hij al heeft sinds hij jong is. Allemaal vintage dus. “Het is veel goedkoper dan nieuwe kleding kopen en je draagt dan niet iets wat zo uit de winkel komt. Als je iets tweedehands koopt is er maar een kleine kans dat je iets draagt wat iemand anders heeft. Kleding zegt wat over je persoonlijkheid en iedereen wil uniek zijn. Daarom willen veel mensen zich ook uniek kleden. Een manier om unieke kleding te vinden is dan ook om het tweedehands te kopen.” 

 


Suze
: “Ik vind het altijd wel leuk om er anders uit te zien
 

Suze (14) steelt de show met haar zelf geverfde schoenen van Nike. Verder draagt ze een baggy spijkerbroek met een oversized blauwe tui van Nike. Ze vrolijkt haar outfit op met Boohoo ringen en een opvallend koeien tasje. Zelfs haar haar is niet standaard, het straalt helemaal de jaren 80 uit. “Het is vooral allemaal vintage, zo zou ik ook mijn stijl omschrijven.”

Suze vindt het altijd al leuk om er anders uit te zien. “Geen strakke spijkerbroeken met lang stijl haar.” Maar haar kledingstijl verandert wel door de jaren heen. Pas sinds een half jaar heeft ze deze ‘vintage’ stijl. “Ik heb ook een keer mijn haar gekleurd, ik had zin om even iets
heel
anders te doen.” 

Deze fashionista koop vooral haar kleding bij tweedehands winkels zoals Vinted. Maar ook Nike vult haar kledingkast. Suze krijgt dan ook regelmatig complimentjes over haar kledingstijl. “Mensen zeggen dan dat ik er leuk uit zie en dat mijn haar leuk zit of dat ik een leuke trui heb”, zegt ze vol trots.  

 

Jaydan: “Ik koop mijn kleding overal en nergens” 

Jaydan (22) is sinds kinds af aan al bezig met kleding. “Ondanks wat mijn moeder voor me klaarlegde, bepaalde ik zelf wat ik aantrok. Ik wou altijd al mijn eigen kleding uitzoeken.” 

Hij beschrijft zijn stijl als hiphop gemixt met een beetje skater. Hij draagt een cargobroek van een legerdump, een vintage Bape shirt (Bape is een Japans merk dat erg populair is binnen de hiphop subcultuur). Daarbij Nike schoenen, oorbellen, ringen, parels, een durag en een zonnebril die hij voor 50 cent bij de kringloop heeft gekocht. 


Veel van Jaydans kleding is tweedehands. “Ik koop mijn kleding overal en nergens. Ik koop vooral van tweedehandswinkels en van vrienden die kleding verkopen.”
 

Af en toe krijgt Jaydan op straat ook complimenten over zijn stijl. “Soms verf ik mijn haar, dat heb ik nu niet, maar dan val ik veel meer op. Ik heb al rood, roze en groen gehad. Ik ben van plan om deze zomer nog meer kleuren te nemen. Als ik mijn haar heb geverfd komen mensen regelmatig naar me toe om te zeggen dat ze mijn haar leuk vinden.” 

 

Nova: “Het boeit niet wat anderen denken” 

Nova (18) is elke dag bezig met haar stijl, en die stijl is ook elke dag anders. Ze zou zelf niet weten hoe ze het zou moeten omschrijven. Veel van haar kleding koopt ze tweedehands, op Vinted of van kringloopwinkels. Ze draagt vandaag een wijde broek, een topje met doorzichtige mauwen en Nike schoenen. Hierbij draagt ze opvallende accessoires: gouden oorbellen, kettingen, ringen, een vel groene tas en grills. Grills zijn juwelen die je op je tanden draagt.  


Ook heeft ze een aantal piercings. “Ik vind het leuk om mezelf te laten zien en ik vind het leuk om er anders 
uit te zien dan anderen. Ik wil laten zien dat het niet boeit wat anderen denken, je moet gewoon dragen wat je wilt. Daarom ben ik veel bezig met fashion.” 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *