Een ‘Nerf-battle’ koningsspelen op het Jo van Marle sportpark in Zwolle Zuid. Foto: Regina van der Voort

Slalommen door honderden geparkeerde kinderfietsjes, rennende en vliegende kinderen die meedoen aan allerlei sportspelletjes en muziek van Kinderen voor Kinderen dat luid wordt afgespeeld op de speakers van het Jo van Marle Sportpark: het vaste recept voor de Koningsspelen. De sportdag start met het nummer Daba die daba daa waar honderden kinderen meedansen op het speciaal door Kinderen voor Kinderen gemaakte nummer voor de Koningsspelen.

Spelen
Sportservice Zwolle zet zich al jaren in om dit evenement, voor basisschoolkinderen in Zwolle, tot een succes te maken. En dat doen ze zeker! Touwtrekken, voetballen, judo en schaken, de organisatie probeert de kinderen van de groepen 5 t/m 8 op deze Oranje dag lekker en gezond te laten spelen.

Kinderen in oranje shirtjes, de Nederlandse vlag geschminkt op hun wangen, rondrennen met bezwete hoofdjes, vlaggetjes hangen over het gehele sportpark heen en de oranje bekertjes met limonade die klaarstaan in de kantine. Het sportpark kleurt helemaal oranje. 

Sportservice Zwolle werkt niet alleen, ook verschillende sportopleidingen van Landstede, Deltion College en Windesheim zorgen er samen voor dat er een goedlopend programma staat, waarin kinderen zoveel mogelijk bewegen. De Luchtkussens en springkussens zijn tijdens dit programma het meest bezocht.

Aldus een geslaagde koningsspelen. Volgend jaar is Sportservice Zwolle gewoon weer van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *