Milan vant Goor

Veel jongeren vinden de sport korfbal maar niks. Zo vinden veel kinderen het een niets zeggend en lijkt het veel op de superbekende Amerikaanse sport basketbal. Wat vindt de korfbalvereniging zelf van het beeld dat zij krijgen van de jeugd van tegenwoordig en wat kunnen we eraan doen om dit ‘probleem’ op te lossen?

Wat vindt de club van het imago wat zij krijgen?

“Ik vind het ontzettend jammer”, vertelt de 58e-jarige Harry, de manager van alles binnen de korfbalclub Oranje Zwart. “Laatst was er bijvoorbeeld een YouTuber die vertelde dat hij nooit zijn kind op korfbal zou zetten, aangezien hij het ‘een nichtensport vond’. Zo’n uitspraak maakt een grote impact op kinderen. Ook zie je op tiktok veel mensen grappen maken over korfbal.”

Harry verdedigt zijn sport en zijn Zwolse club met passie: “Ze moeten eens een dagje mee komen draaien! Dan zien ze pas hoe leuk korfbal kan zijn en dat wij helemaal niet zo’n ‘trieste sport zijn’!”

Korfbal wordt gespeeld in gemengde teams: mannen en vrouwen spelen met elkaar in één team. Dat betekent ook dat er veel rekening gehouden wordt met elkaar. “Op het gebied van sociaal wordt korfbal heel erg onderschat, wij krijgen best wel wat knullige onsociale mensen binnen bij korfbal aangezien het een beetje een ‘mietjes’ sport is en die mensen maken altijd reusachtige stappen op sociaal gebied binnen de club en dat doet mij altijd goed” Vertelde Harry met een grote glimlach op zijn gezicht.

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat korfbal een beter beeld krijgt?

Nederland is het beste korfbal land ter wereld, zo deed Nederland 8 keer mee aan het Europees kampioenschap en wisten deze allemaal te winnen, maar het kan nog gekker! Zo deden onze Oranje toppers 12 keer mee aan het Wereldkampioenschap en wisten deze 11 keer te winnen! Dus aan de resultaten van onze Oranje trots zal het niet aan liggen.

“Er valt helaas niet heel veel aan toe doen, zoals ik al net zij met die YouTubers bijvoorbeeld, iemand die een grote voorbeeldfunctie heeft voor de jeugd praat iets minder over korfbal en tada daar heb je het” zei Harry” Bij de club zijn wij vooral bezig met flyers maken en open dagen te organiseren, mensen moeten gewoon lekker langskomen en eens meegaan met de geweldige sfeer die zo’n lokaal clubje kan hebben” aldus Harry.

Influencers spelen dus een grote rol op de mening van kinderen, helaas is dat voor korfbal zwaar in het nadeel “Ik hoop dat er gewoon wat meer influencers gaan komen die leuk video’s kunnen gaan maken over korfbal zodat meer kinderen er toch het positieve ervan gaan inzien. Ik heb het vaak genoeg geprobeerd hahah, maar helaas lukt het mij niet via de sociale kanalen” vertelde Harry lachend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *