Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs was in 2017 3% van alle verkochte woningen in de gemeente Zwolle bemachtigd door huishoudens uit de Randstad. In 2021 is dit aandeel gestegen tot 9%. Sinds 2017 verhuizen steeds meer Randstedelingen naar Zwolle. Door de coronacrisis is deze trend versterkt door een nieuwe groep Randstedelingen: terugkerende Zwollenaren. 

Volgens Zwolse makelaars is het opvallend dat steeds meer oud-Zwollenaren vanuit de Randstad terugverhuizen. Monja Scholing, makelaar en taxateur bij Voorst Makelaardij, vertelt dat dit komt door de coronacrisis: “Zwollenaren die in het Westen wonen, willen weer terug naar Zwolle vanwege het vele thuiswerken. Hier kun je namelijk wel een huis met thuis kopen, wat daar onmogelijk is.” Door het thuiswerken, hebben veel mensen de behoefte gekregen aan ruimte en natuur om zich heen.

De keuze om terug te gaan naar Zwolle, is voor velen makkelijk omdat de stad veel infrastructurele voordelen kent. Jeroen Hofstede, regiovoorzitter van NVM Zwolle, bevestigt dit: “Door de coronacrisis hoeven veel mensen nog maar één keer per week naar kantoor. Van hier naar Amsterdam is makkelijk te reizen. Veel mensen hebben dat uurtje reizen voor extra ruimte over.”

Wil je meer weten over de concurrentie op de Zwolse woningmarkt? Klik dan hier

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *