Categorieën
Zwols Mediahuis

Wat zou generatie Z in de politiek willen inbrengen?

De gemeenteraad in Zwolle wil graag meer jongeren betrekken bij de politiek. Ze hopen de jongeren wat meer tegemoet te kunnen komen en te kunnen kijken naar wat jongeren belangrijk vinden. Maar, wat vinden jongeren dan belangrijk? En zouden ze wel mee willen doen in de politiek? Wij vroegen het aan de Zwolse jongeren!

Categorieën
Zwols Mediahuis

De impact van internet op generatie Z

Het internet is voor generatie Z onmisbaar. Maar, het internet heeft best veel effect op het leven van jongeren. In deze Explainer lichten we een paar negatieve en positieve effecten uit. Wil jij meer weten over FOMO, alleenzaamheid en activisme bij generatie Z? Kijk dan nu de video! Heb jij wel eens last van FOMO […]

Categorieën
Zwols Mediahuis

Is generatie Z verwend of moet het juist aan hoge verwachtingen voldoen?

Volgens het onderzoek van het CBS staat generatie Z enorm onder druk in het dagelijks leven. De tieners en jongvolwassenen van vandaag geven aan het meeste druk te ervaren van de maatschappij en van hun ouders. Maar klopt dat eigenlijk wel? Zijn hun ouders heel veeleisend of zijn ze juist heel erg vrij opgevoed? De […]

Categorieën
Zwols Mediahuis

Generatie Z uitgelegd in vijf minuten

In deze video leggen wij jou uit wat de kenmerken van generatie Z zijn. Hoe zijn ze opgegroeid en hoe ziet hun wereld eruit? Voel jij soms maatschappelijke druk of ben je bezig met maatschappelijke normen? Laat het ons weten via de website of Instagram. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Categorieën
Zwols Mediahuis

Hoe gestrest ben jij? Doe nu de test!

Stressgevoelens kunnen plotseling ontstaan door mentale, maar ook door fysieke klachten. Hoe ervaar jij stress? Ben je een Stresskip? Of ben je een Rustige Ruurd en heb je er helemaal geen last van? Maak onze test en kom erachter!